Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 14:37

Сайт Вільшанської  районної бібліотеки для дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29 » «Флористика - мистецтво вишукане»...
11:12
«Флористика - мистецтво вишукане»...

У районній  дитячій бібліотеці відбулася  творча зустріч учнів 6- Б класу ( кл. керівник Тетяна Карамалак  ) з  талановитою людиною, майстром мистецтва флористики  Оксаною Олександрівною Лановенко.

 Розпочалася зустріч з яскравого і незабутнього моменту - учням було продемонстровано виставку  робіт  вихованців гуртка « Фітодизайн», що працює при  Центрі дитячої та юнацької творчості . Вироби дітей  випромінювали красу, енергію і життєлюбність, притаманні флористиці.

Діти з цікавістю прослухали розповідь Оксани Олександрівни про захоплення  флористикою,  історією створення певних композицій.  Роботи майстрині постійно презентуються на всеукраїнських, обласних та районних виставках, зачаровуючи шанувальників народного мистецтва своєю неповторністю сюжетів, природною яскравістю кольорів, витонченістю та правдивістю в зображеннях.

 При створенні своїх прекрасних картин, ця талановита жінка використовує  пелюстки квітів, листя та кору дерев, корінці трав, соломку, мох, лушпиння часнику і цибулі, банана та ківі, а також листя кукурудзи, моркву, редьку, буряк та інші природні матеріали, що в її руках стають витворами мистецтва. Сюжетами її творів є одвічна краса природи рідного краю, героїчного минулого нашого народу та українського побуту.

Розмова в бібліотеці захопила кожного школярика, особливо зачарував дітей  майстер-класу майстрині з виготовлення « Дерева щастя» та домашнього оберегу  «Домовичка».

Але і це ще не все , всі учасники заходу мали змогу власноруч виготовити подарунок рідним . За допомогою майстрині наклеювали на картон  у формі сердечка кавові зерна , дивуючись тому , яка чудова композиція в них виходить.
 

Атмосфера доброзичливості, тепла і домашнього затишку панувала в бібліотеці. Зустріч з майстринею показала, ось те основне вміння йти стежинами життя з добром та ентузіазмом, віднайти заняття для душі. Сподіваємося, що  дотик до  прекрасного мистецтва не тільки надовго залишиться в пам'яті  дітей, але і послужить потужним джерелом натхнення!

  Олена Журжер, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми

               



 



 



 

Переглядів: 1001 | Додав: Ann-576748 | Теги: флористика, Оксана Лановенко, вільшанська районна бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz